Een Oost-Europese bende bestaande uit zes Roemenen en een Albanees, wordt gezocht voor onder meer oplichterij op Ebay en het witwassen van geld.

Dat blijkt uit een aanklacht die openbaar werd gemaakt door het Amerikaanse Ministerie van Justitie.

De Oost-Europese bende wordt ten laste gelegd dat ze voor miljoenen dollars fraude hebben gepleegd, door niet bestaande boten, auto's, motoren en horloges te verkopen. De Roemeen Nicolae Popescu zou aan het hoofd staan van de bende.

Vervalste documenten

Behalve Ebay zouden de verdachten ook gebruik hebben gemaakt van Cars.com, Autotrader.com en Cycletrader.com. Kopers werden veelal om de tuin geleid door vervalste eigendomsdocumenten. De verdachten creëerden daarnaast misleidende websites om zichzelf voor te doen als autodealer.

Daarnaast gebruikten ze vervalste paspoorten om bankrekeningen te openen. Om de verkoop te sluiten, werden vervalste Amazon Payments en PayPal-documenten verstuurd naar de kopers.

Interpol heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor alle zeven leden. De leider werd in 2010 al eens aangehouden, maar ging na 29 dagen vrijuit, omdat zijn voorarrest niet op tijd werd verlengd door de rechtbank.