Samsung heeft een boete opgelegd gekregen voor het laten plaatsen van online negatieve nepreacties over HTC.

De uitspraak is gedaan door de Fair Trade Commission (FTC) van Taiwan, het land waar HTC is gevestigd. Samsung moet in totaal 340.000 dollar aan HTC betalen. Van dat bedrag moet 100.000 dollar worden betaald door twee marketingbedrijven die medeplichtig zijn.

De Taiwanese autoriteiten ontvingen in april van dit jaar klachten over Samung. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou studenten hebben betaald om op diverse websites HTC zwart te maken en de Galaxy-toestellen aan te prijzen. Onderzoek wijst uit dat de reacties door de betreffende lokale marketingbedrijven zijn geplaatst. Het blijft onduidelijk of zij studenten hebben betaald om deze reacties te plaatsen.

Marketing

Samsung zei in een reactie dat de negatieve berichten over HTC onderdeel uitmaakten van de internetmarketing rondom de Galaxy S4. De FTC heeft bevestigd dat de twee marketingbedrijven gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de zwartmakerij.

Het is de tweede keer in één jaar dat Samsung van soorgelijke marketing wordt beschuldigd. Eerder heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf bevestigd dat Android-ontwikkelaars werden betaald om de Samsung Developer-competitie online te promoten.

Hoe HTC zichzelf opnieuw uitvindt

Lees ook de Galaxy S4 review: kleine stap vooruit