Samsung is bezig met de ontwikkeling van een variant op Google Glass. Een patentaanvraag laat een design zien dat grotendeels op Googles slimme bril lijkt.

Dat blijkt uit een patentaanvraag van Samsung die door The Wall Street Journal is bekendgemaakt. Het patent is in oktober van dit jaar aangevraagd. Eerder meldde diverse media dat Samsung aan een eigen Glass-bril genaamd Gear Glass werkt.

"Het design is een type bril met geïntegreerde oordopjes waarmee gebruikers tijdens sporten telefoonoproepen kunnen opnemen en muziek kunnen luisteren", aldus de patentaanvraag. De slimme bril van Samsung verbindt met een smartphone en laat notificaties zien die normaliter op de smartphone worden getoond.

De bril is voorzien van een lens die transparant of doorschijnend is. Het patent geeft daarbij aan dat de bril vooral functies heeft die tijdens het sporten van pas kunnen komen. Ook het patent wordt gecategoriseerd als sportbril.

Flexibele schermen

Daarnaast heeft Samsung vier verschillende patenten over flexibele schermen ingediend. De patenten beschrijven onder andere hoe het buigen van een scherm tot softwarematige acties kan leiden en hoe knoppen, nadat ze ingedrukt worden, de vorm van een toestel en scherm kunnen veranderen. Dit zou betekenen dat gebruikers het scherm bijvoorbeeld naar eigen wens kunnen buigen op de momenten wanneer zij dat willen.

Samsung wil geen commentaar geven op geruchten omtrent toekomstige producten. Eerder bracht het Zuid-Koreaanse bedrijf de smartwatch Galaxy Gear uit.

Lees ook onze review: Galaxy Gear vs Sony Smartwatch 2