Microsoft heeft flink uitgehaald naar de nieuwe iPads van Apple en naar de iWork-apps voor productiviteit.

In een blog stelt Frank Shaw, hoofd communicatie bij Microsoft, dat het gratis maken van iWork een poging is Microsoft bij te houden.

Ook concludeert hij dat de Surface-tablets goedkoper en beter zijn dan de nieuwe iPad Air en de iPads niet gemaakt zijn om op te werken.

"De Surface en Surface 2 hebben beiden gratis Office, de populairste en meest krachtige productiviteitssoftware ter wereld. De tablets zijn goedkoper dan de iPad 2 en iPad Air waardoor het aanbod van Apple om iWork gratis bij deze tablets te leveren niet zo belangrijk of goed is", aldus Shaw.

Ook vindt Shaw het een onbelangrijke stap omdat iWork volgens hem nooit is aangeslagen. Hij haalt in zijn blog ook uit naar journalisten die over iWork geschreven hebben. Tot slot maakt het hoofd communicatie bij Microsoft een vergelijking tussen de Surface en Surface 2 en de iPad 2 en iPad Air.

Surface vs iPad

"De Surface-tablets zijn goedkoper en bieden meer opslag op de tablet en in de cloud. Ze komen met een volledige versie van Office 2013 en geen niet-standaard-apps die niet op alle platformen werken en waarop je documenten niet kan delen met de rest van de wereld."

"Surface biedt andere voordelen voor productiviteit zoals de uitklapbare standaard, usb-poorten, een ingang voor sd-kaarten en verschillende toetsenborden. Ook is het mogelijk verschillende schermen naast elkaar of over elkaar te openen, zoals de meeste mensen echt werken."

Anti-reclame

Het is niet de eerste keer dat Microsoft de iPad in het openbaar aanvalt. Op Youtube verschenen diverse video's waarin Microsoft met de stem van Siri de minpunten van de iPad uitlicht. De reclame waarin de iPhone 5S en 5C op de hak werden genomen, werd na een paar uur teruggetrokken omdat de video zijn doel mistte.

Apple kondigde de iPad Air, de opvolger van de iPad 4, dinsdagavond aan samen met een nieuwe iPad Mini. Naast de Air blijft de iPad 2 in de verkoop voor een lagere prijs.

Bekijk onze eerste ervaring met de twee nieuwe iPads

Bekijk een video en alle informatie over de iPad Air en iPad Mini 2