John Sculley, voormalig CEO van Apple, overweegt een bod uit te brengen op het noodlijdende Blackberry.

Dat stellen anonieme bronnen tegenover The Globe and Mail. Sculley wil een mogelijk bod niet bevestigen, maar stelt wel fan en gebruiker te zijn van Blackberry en zegt bovendien dat hij veel toekomstige waarde ziet voor het bedrijf.

Sculley was van 1985 tot 1993 CEO van Apple. Hij werd directeur van het bedrijf na een interne strijd met oprichter Steve Jobs die het bedrijf uit werd gezet. Onder Sculley stortte Apple in en na het vertrek van de toenmalige CEO werd Jobs weer teruggehaald.

John Sculley zou nu overwegen een bod uit te brengen op Blackberry dat zichzelf in de verkoop heeft gezet. Inhoudelijk gaat hij niet op het eventuele bod in, maar hij stelt: "Ik ben een fervent Blackberry-fan en gebruiker."

"Het enige wat ik wil zeggen is dat ik denk dat er veel toekomstige waarde in Blackberry zit", gaat Sculley verder. "Maar zonder ervaren mensen die eerder zo'n bedrijf hebben gerund zou het een enorme uitdaging zijn. Wie het ook koopt, moet een goed plan en een ervaren team hebben."

In september maakte investeerder Fairfax bekend Blackberry voor 4,7 miljard dollar te willen overnemen. Inmiddels is duidelijk dat mede-oprichters Mike Lazaridis en Doug Fregin een bod overwegen en dat Lenovo de boekhouding van het bedrijf bekijkt. Dat kan ook wijzen op een overname.

Blackberry staat qua marktaandeel inmiddels op een dieptepunt, maar was ooit een van de marktleider op het gebied van smartphones.

Bekijk de reputatie en toestellen van Blackberry sinds 1999