HTC-directeur Peter Chou meldt dat het Taiwanese bedrijf werkt aan een tablet en smartwatch naast hun huidige smartphone-lijn.

Dat zegt Chou tegenover The Financial Times. De HTC-directeur hint in het interview naar een tablet en draagbaar apparaat dat waarschijnlijk een smartwatch is.

"Draagbare technologie is een cruciaal segment voor ons", aldus Chou. "Het past bij wat we vandaag doen en bij onze mobiele ervaring in het algemeen. Het is een gebied waar we enthousiast over zijn."

HTC werkte al eerder aan een smartwatch, maar Chou vindt het nog te vroeg om te zeggen wanneer ze opnieuw een slim horloge gaan ontwikkelen: "De smartwatch-markt bestaat voornamelijk uit eerste versies en gimmicks. Het apparaat moet aan een behoefte voldoen, anders is het gewoon een concept en kun je het niet dagelijks gebruiken. Daar ligt een kans voor ons."

Potentie

"Mensen lachten ons uit toen we de eerste smartphone uitbrachten. Vandaag heeft iedereen een smartphone. Ik denk dat bij smartwatches hetzelfde gaat gebeuren, maar beoordeel de potentie van het apparaat niet op de producten die nu verkrijgbaar zijn", aldus Chou.

HTC heeft ook plannen om een tablet op de markt te brengen. "Wanneer HTC met een tablet komt zal het iets heel moois zijn dat de markt gaat verstoren", zegt Chet Wang, voorzitter bij het Taiwanese bedrijf. "Er zijn veel apparaten waar innovatie mogelijk is. Deze ubiquitaire intelligentie komt niet alleen bij smartwatches voor."

Smartwatches bestaan al sinds de jaren '80: een overzicht

Bekijk onze review van de Galaxy Gear en Sony Smartwatch 2