Een nieuw Google-patent beschrijft een kneedbare, buigbare en drukgevoelige smartphone die zijn behuizing gebruikt om apps te besturen.

Het patent, dat door Patent Bolt is opgemerkt, is bij het US Patent & Trademark Office ingediend en laat gebruikers door middel van knijpen en buigen de smartphone bedienen. Deze manieren van besturen zouden naast het touchscreen gebruikt kunnen worden.

Omdat de meeste smartphones ongeveer een 5 inch-scherm hebben, wordt de smartphone veelal met één hand en meestal ook de duim bediend. Het patent beschrijft hoe apps en specifieke acties aan Googles nieuwe gebarenmechanisme kunnen worden gekoppeld.

Rekstrookje

Een elektronisch component waarmee de vervorming wordt bijgehouden, dat ook wel een rekstrookje wordt genoemd, stuurt de informatie naar de processor. Hier wordt de informatie aan een actie gekoppeld. Dit zou betekenen dat gebruikers een telefoongesprek kunnen opnemen door lichtjes in de smartphone te knijpen.

Google heeft het patent in het tweede kwartaal van 2012 ingediend. Een patentaanvraag wil niet direct betekenen dat een bedrijf het product ook daadwerkelijk gaat ontwikkelen. Het gebeurt vaak dat een nieuw product wordt ontwikkeld op basis van eerder ingediende patenten.

Bekijk de 5 meest bizarre projecten van Google

De hoogte- en dieptepunten van 15 jaar Google