Asus brengt Padfone in twee delen naar Nederland

Asus brengt de nieuwe Padfone Infinity, een telefoon en tablet die in elkaar kunnen worden geschoven, in twee delen naar Nederland.

De full hd­-telefoon van 5 inch wordt los verkrijgbaar voor 599 euro. Wie ook de full hd­-tablet wil hebben, betaalt in totaal 799 euro.

De telefoon heeft een Snapdragon 800-processor en 13 megepixelcamera. Volgens Asus is gekozen om de twee delen los te verkopen nadat consumenten daarom hadden gevraagd. De combinatie is vanaf het begin van november in Nederland verkrijgbaar.

Naast de Padfone kondigde Asus ook de beschikbaarheid van verschillende nieuwe tablets en hybride apparaten aan.

Hybrides

Zo komt de Transformer Book T100, een Windows 8.1-hybride, ook in november naar Nederland. Het 10 inch-­apparaat heeft een Intel Atom-processor en een resolutie van 1366 x 768 pixels. Ook krijgt het apparaat standaard Office geïnstalleerd en kost met toetsenbord en 32 GB opslag 349 euro.

De Transformer Book Trio, een full hd­-hybride met Android en Windows, komt begin december naar Nederland. De tablet is los te gebruiken met Android en draait dan op een Intel Atom-processor.

Als het toetsenbord met ingebouwde Intel Core i7-chip, werkgeheugen en harde schijf wordt aangesloten op de tablet is ook Windows 8 beschikbaar. Het apparaat krijgt een prijs van 999 of 1099 euro, afhankelijk van de processor.

Hoge resolutie

De Transformer Pad, een 10 inch-­hybride met de zeer hoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels en is al in Nederland beschikbaar voor 499 euro.

Het apparaat heeft een Tegra 4-processor van 1,9 GHz en kan via een hdmi­-uitgang ultra hd­-video vertonen. In het meegeleverde toetsenbord zit een extra batterij, waardoor het apparaat het de hele dag zou moeten uithouden.

Ultrabook

Ook de ultrabook Zenbook UX301 van Asus komt in december naar Nederland. Het apparaat is bedekt in Gorilla Glass ter bescherming.

De 13 inch ultrabook komt in twee varianten beschikbaar. Een versie met full hd­-scherm krijgt prijzen vanaf 1599 euro. Een variant met scherm van 2560 x 1440 pixels krijgt prijzen vanaf 1799 euro. In beide modellen is keuze uit verschillende processors en videokaarten.

Daarnaast brengt Asus nog drie nieuwe Android­-tablets naar Nederland. Memo Pads van 8 en 10 inch, met resoluties van 1280 x 800 pixels, kosten allebei 249 euro, met een verkoopstart begin november. De Fonepad 7, een tablet die ook kan bellen, is vanaf begin december verkrijgbaar voor 199 euro.

NUtech had eerder al een hands-on met de Fonepad 7

Lees meer over:
Tip de redactie