San Francisco lanceert sociaal netwerk voor rampen

De lokale overheid in San Francisco heeft een eigen sociaal netwerk opgezet dat moet helpen bij rampen zoals aardbevingen, terroristische aanvallen of overstromingen.

De website SF72.org werd donderdagnacht (Nederlandse tijd) gelanceerd en biedt naast informatie over hoe burgers zich kunnen voorbereiden op een ramp ook hulp tijdens een ramp.

Het sociale netwerk is gekoppeld aan sites als Facebook, Twitter en Airbnb. In het geval van een ramp biedt het platform actuele informatie onder meer via deze sociale netwerken.

Er is ook samengewerkt met Google. In een kaart van Google Maps wordt weergegeven welke wegen niet meer begaanbaar zijn en waar de dichtstbijzijnde schuilplekken zijn. Ook zijn vluchtroutes te plannen. Airbnb wordt gebruikt voor het zoeken van een verblijfplaats. 

Via Facebook en Twitter worden berichten van burgers gezocht die informatie geven over de ramp zodat dit doorgegeven kan worden aan een breder publiek.

De komende maanden moeten er meer functies worden uitgerold. Ook wordt er gewerkt aan een apps. Hoe SF72 zal functioneren als bijvoorbeeld het internet plat ligt of het mobiele internetverkeer is uitgeschakeld is niet bekend.

Lees meer over en bekijk afbeeldingen van SF72

Lees meer over:
Tip de redactie