'Twitter werkt aan Whatsapp-concurrent'

Twitter is bezig met de ontwikkeling van een app van een online berichtendienst waarmee gebruikers privéberichten kunnen versturen en ontvangen.

Dat meldt Digitimes. Het sociale netwerk van 140 tekens experimenteert al langer met privéberichten binnen Twitter. Zo kunnen gebruikers sinds kort, als zij dit hebben aangegeven, privéberichten van anderen die zij niet volgen ontvangen.

De app geeft gebruikers de mogelijkheid om privéberichten via Twitter naar anderen te sturen. Deze online berichtendienst zou moeten gaan concurreren met andere berichtendiensten als Whatsapp of Hangouts. Het blijft echter onduidelijk wat voor vorm de privéberichten uiteindelijk krijgen.

Twitter heeft eerder al informatie ingewonnen over Snapchat, de populaire fotodienst waar afbeeldingen na een specifiek ingestelde interval weer bij de contactpersoon verdwijnen. Twitter zou Snapchat als voorbeeld willen gebruiken. Zo staat de fotodienst erom bekend dat gebruikers veel contactpersonen en ook onbekenden in hun communicatiestroom betrekken.

Tevens zou Twitter al eerder dit jaar met werknemers van de online berichtendienst Messageme hebben gepraat om de plannen voor een eigen berichtendienst te bespreken. Twitter wil geen commentaar op het gerucht geven.

Bekijk ook de 6 beste alternatieven voor Whatsapp

Lees meer over:
Tip de redactie