Netflix verwacht groter publiek door Chromecast

Netflix gelooft heilig in de toekomst van mediaspeler Chromecast waardoor beelden van telefoons, tablets en laptops op de tv te bekijken zijn.

Dat vertelt Todd Yellin, vicepresident innovatie bij Netflix, tijdens de Mobilize conference van Gigaom.

"Chromecast heeft een veelbelovende start gemaakt", vindt Yellin. Hij gelooft dat de mediaspeler van Google deuren opent voor consumenten die tot nu toe geen applicaties voor tweede schermen gebruiken. Dat betekent een potentieel grote nieuwe doelgroep.

Chromecast maakt het mogelijk video's, foto's en andere content van een smartphone, tablet of laptop naar de tv te streamen. Het is een hdmi-stick van 35 dollar die in de tv kan worden gestopt. Vanwege de lage prijs zouden veel nieuwe consumenten de stap wagen, meent Netflix.

Netflix werkt vanaf het begin samen met Google wat betreft de Chromecast. Dergelijke producten zijn voor Netflix belangrijk om het video-aanbod op tv's zonder internet te krijgen. Netflix kan worden bekeken via apps voor smartphones en tablets of via de internetpagina. Ook zijn er bijvoorbeeld apps voor Apple TV. De dienst is sinds september in Nederland te krijgen.

Review: Goedkope Chromecast zit vol potentie

Wat kan je met Netflix en hoe werkt het?

Lees meer over:
Tip de redactie