Aantal Paypal-betalingen met 25 procent toegenomen

Het aantal betalingen met de betaaldienst Paypal is in het derde kwartaal van het jaar met 24,7 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

In totaal werden transacties met een waarde van 43,8 miljard dollar verwerkt (ruim 32 miljard euro), meldde moederbedrijf Ebay bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers (.pdf).

De omzet die Paypal maakte steeg met 19 procent naar ruim 1,6 miljard dollar (1,18 miljard euro). Het aantal gebruikers steeg ten opzichte van het tweede kwartaal met 4 procent naar 137,4 miljoen.

De marktplaats van Ebay groeide met 12 procent naar ruim 2 miljard dollar. Er zijn 123,6 miljoen actieve Ebay-accounts.

Feestdagen

Wel stelde de voorspelling van Ebay over het vierde kwartaal bij. Normaal gesproken is dat door de feestdagen het drukste kwartaal.

CEO John Donahoe zegt in een interview met de Wall Street Journal dat de shutdown van de Amerikaanse regering bijdraagt aan lagere verwachtingen. Consumenten zouden in onzekere tijden minder uitgeven.

"Mensen stellen een aankoop misschien uit tot volgende week of volgende maand of het volgende kwartaal, of ze kiezen ervoor om iets goedkopers aan te schaffen", aldus Donahoe.

De shutdown werd woensdagnacht officieel beëindigd en het schuldenplafond van de VS werd verhoogd. Desalniettemin is de onzekerheid volgens Donahoe nog niet voorbij, omdat de deal slechts loopt tot 15 januari.

Marktplaats

Ebay is ook eigenaar van Marktplaats.nl, maar over die site worden geen aparte cijfers bekendgemaakt. Wel stelt een woordvoerder donderdag tegenover Metro dat het aantal advertenties in de categorie 'huis en inrichting' met 47 procent is gegroeid naar 1,3 miljoen advertenties.

Ook kleding, tuinmeubilair en kinderartikelen zouden beter verkopen via de site. Marktplaats denkt dat de economische crisis bijdraagt aan de groei. Daardoor zouden mensen eerder tweedehands spullen kopen.

Lees meer over:
Tip de redactie