Facebook laat tieners publiekelijk posten

Facebook heeft zijn privacyinstellingen voor tieners aangepast waardoor zij voortaan publiekelijk kunnen posten.

Door de recente wijziging kunnen jonge Facebookgebruikers zelf bepalen met met wie zij hun statusupdates delen.

Een post wordt standaard met vrienden gedeeld, waarna gebruikers tussen de dertien en zeventien jaar kunnen aangeven met wie zij een post willen delen. Als een statusupdate openbaar wordt gedeeld, worden jonge gebruikers middels een extra melding van de privacyinstelling op de hoogte gesteld.

"Tieners kunnen heel goed omgaan met sociale media en willen gehoord worden. Of het nu gaat om maatschappelijke betrokkenheid, activisme of hun mening over een film. Daarom hebben gebruikers tussen dertien en zeventien nu ook de mogelijkheid om hun updates op openbaar in te stellen", aldus Facebook.

Groter publiek

Het aanpassen van de privacyinstellingen geeft jongeren de mogelijkheid om een groter publiek te bereiken. Facebook wil hiermee mogelijk de strijd aangaan met sociale netwerken als Twitter en Tumblr waar veel jongeren zich verzamelen.

Daarnaast kunnen tieners nu ook de volgen-knop aanzetten, zodat ze gevolgd kunnen worden door gebruikers die geen Facebook-vriend zijn. Deze volgers zien dan alleen de openbare posts, net als bij alle andere gebruikers het geval is.

5 dingen die je moet weten over Facebook

Lees meer over:
Tip de redactie