Albert Heijn wil volgend jaar alle filialen uitrusten met gratis wifi. Momenteel beschikken zo'n honderd tot honderdvijftig winkels al over draadloos internet.

Dat laat een woordvoerder van de supermarktketen desgevraagd aan NUtech weten naar aanleiding van berichtgeving van Retailnews.nl.

Het bedrijf hoopt voor eind 2014 gratis wifi te hebben uitgerold in alle eigen winkels. Dat zijn er ongeveer zeshonderd. Ook de ongeveer tweehonderd supermarkten die in handen zijn van zelfstandig ondernemers krijgen wifi, maar zij zijn zelf verantwoordelijk voor de uitrol.

Albert Heijn denkt dat wifi van pas kan komen tijdens het boodschappen doen bijvoorbeeld in combinatie met de eigen applicatie Appie. Daar kunnen klanten boodschappenlijstjes bijhouden en aanbiedingen bekijken.

Wifi is verder nodig omdat in niet alle supermarkten de dekking van mobiel internet optimaal is. Bovendien kan wifi worden gebruikt om mobile scanning mogelijk te maken. Scannen en afrekenen via de mobiele telefoon werd al getest in Haarlem en een nieuwe Albert Heijn in Amersfoort is er mee uitgerust.

Klanten zouden drie uur per dag gratis gebruik kunnen maken van het draadloze internet. De hotspots worden verzorgd door KPN. Dat bedrijf biedt ook gratis wifi aan op 48 NS-stations in Nederland.

Bekijk de lijst met station uitgerust met wifi

Bekijk een plan om 38 steden uit te rusten met gratis internet