Twitter draait meer omzet en verlies

Twitter heeft in het derde kwartaal van het jaar zijn omzet zien verdubbelen ten opzichte van een jaar eerder, maak ook het verlies steeg fors.

Dat blijkt uit een amendement op de eerder ingediende registratiedocumenten die noodzakelijk zijn bij een beursgang.

Het sociale netwerk draaide in het derde kwartaal van 2013 een omzet van 168,6 miljoen dollar, tegenover 82,3 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies steeg het afgelopen jaar van 21,6 miljoen dollar naar 64,6 miljoen dollar.

Verder heeft het bedrijf inmiddels 2.300 medewerkers in dienst en staan er 48 miljard tweets online in het derde kwartaal van dit jaar, vergeleken met 30 miljard in het vorige kwartaal. Twitter wordt 76 procent van de tijd gebruikt vanaf een mobiel apparaat. De dienst heeft inmiddels 232 miljoen gebruikers per maand.

NYSE

Wanneer Twitter naar de beurs gaat, zal het worden genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE) onder de afkorting TWTR, zo is ook op te maken uit het nieuwe document.

De keuze voor de NYSE komt niet geheel als een verrassing, omdat er al een tijd lang geruchten de ronde deden dat het microblog neigde naar de aandelenbeurs. 

De aandelen van technologiebeurs Nasdaq, een andere logische optie voor de beursgang, daalden met 1,6 procent nadat bekend werd dat Twitter zich laat noteren aan de NYSE.

Een succesvolle beursgang van Twitter bij Nasdaq zou een opsteker hebben kunnen betekenen voor de aandelenbeurs na de mislukte beursgang van Facebook vorig jaar.

Lees meer over:
Tip de redactie