'HTC gaat Amazon-smartphones maken'

HTC zou samen met Amazon aan drie smartphones werken, één van die telefoons zou al bijna klaar zijn.

Dat melden anonieme bronnen tegenover de Financial Times.

Amazon zou met de toestellen de concurrentie op de smartphonemarkt met Apple en Google willen aangaan. Hoewel één van de toestellen al in vergevorderde staat zou zijn, wijst een bron op de planning van Amazon.

Die zou gedurende het project al meerdere malen gewijzigd zijn. De bron verwacht dat het toestel pas in 2014 op de markt zal komen. Er gaan al langer geruchten over telefoons van Amazon, dat onder zijn Kindle-merk al meerdere Android-tablets op de markt bracht.

Drie dimensies

Een van de telefoons waar Amazon volgens geruchten aan werkt zou de mogelijkheid hebben de ogen van de gebruiker in drie dimensies te volgen. Ook zou er een goedkopere variant verschijnen, zonder die 3d-volgmogelijkheid.

De versie van Android die de Kindle-tablets draaien heeft Fire OS en is een vrij zwaar aangepaste versie van Android. Zo downloaden en kopen gebruikers van de tablets hun apps en media direct bij Amazon en niet in Google Play.

HTC had dit jaar ook al een samenwerking met Facebook, dat door HTC de Facebook First liet ontwikkelen. Die telefoon draait een standaardversie van Android waar de Facebook-skin Home overheen ligt. De telefoon werd in de VS geen succes en is in Europa niet op de markt verschenen.

Lees meer over:
Tip de redactie