Apple presenteert nieuwe iPads op 22 oktober

Apple heeft de pers uitgenodigd voor een evenement op 22 oktober. Het bedrijf zal daar naar verwachting een nieuwe iPad, iPad Mini, Macbook Pro en Apple TV presenteren.

Er gingen al langer geruchten over een presentatie op de 22e, Apple bevestigt dit nu met de uitnodiging.

Apple laat niet veel los over wat er op 22 oktober gepresenteerd wordt. Het bedrijf vertelt de pers die de uitnodiging ontving enkel "We still have a lot to cover" – we hebben nog veel te bespreken.

Afgaande op de vele geruchten de afgelopen maanden zal Apple de iPad 5 en iPad Mini 2 tijdens het evenemnt aankondigen. De iPad 5 zal het uiterlijk van de huidige iPad Mini overnemen en dus een stuk dunner en compacter zijn. Ook het gewicht moet flink afnemen. De iPad Mini 2 krijgt mogelijk een retinascherm.

OS X

Volgens geruchten zal de nieuwe iPad al snel in de winkels liggen, maar laat de nieuwe iPad Mini mogelijk tot na de feestdagen op zich wachten vanwege productieproblemen.

Op de 22e zou Apple ook Mavericks, de nieuwe versie van besturingssysteem OS X onthullen. Daarnaast worden een nieuwe Macbook Pro en een geüpdatete versie van de Apple TV verwacht. Ook de eerder getoonde Mac Pro voor professionals wordt vermoedelijk besproken, het apparaat zou later dit jaar in de verkoop gaan.

Bekijk gelekte foto's en details van de nieuwe iPads

Lees meer over:
Tip de redactie