Blackberry heeft in verschillende kranten en op websites een brief gepubliceerd waarin het klanten en aandeelhouders van het bedrijf gerust stelt over de toekomst.

"We willen dat onze klanten weten dat ze op ons kunnen blijven vertrouwen — wij gaan nergens heen", valt te lezen in de brief die Crackberry onder andere heeft gepubliceerd.

"We hebben voldoende geld op onze balans en we hebben geen schulden", vervolgt de brief. "We herstructureren onze kostenbasis en dat is een bijzonder pijnlijke overgang, maar het zal ons financieel sterker maken en dat willen we onze klanten direct laten weten."

Reorganisatie

Blackberry kondigde vorige maand na een tegenvallend kwartaal aan veertig procent van zijn werknemers te gaan ontslaan in een grote reorganisatie. Blackberry heeft de afgelopen jaren steeds meer moeite de concurrentie met bedrijven als Apple en Samsung aan te gaan.

"Ja, er is veel concurrentie en we weten dat Blackberry niet voor iedereen is", zegt het bedrijf daarover. "Dat is prima. Je wist altijd al dat Blackberry anders was."

Blackberry liet eerder weten dat een van de toekomstmogelijkheden het verkopen van het bedrijf is, eventueel zelfs in delen. Daar zouden bedrijven als Google, Samsung en Cisco interesse in hebben. Ook de opgestapte oprichters van Blackberry Mike Lazaridis en Douglas Fregin lieten eerder weten een bod op het bedrijf te overwegen.

Bekijk de reputatie en toestellen van Blackberry door de jaren heen