'Twitter wil gebruikersdata inzetten voor verkoop advertenties'

Twitter zou van plan zijn om de data die het verzamelt van al zijn gebruikers, in te zetten om doelgerichte advertenties te kunnen verkopen aan adverteerders.

Dat meldt de The Financial Times.

De krant baseert zich daarvoor op anonieme bronnen. Twitter zou van plan zijn om de data die het verzamelt, zoals welke accounts iemand volgt en wat die persoon tweet, te gebruiken voor advertenties op websites van derden.

Adverteerders zouden gefrusteerd zijn dat ze niet of nauwelijks het juiste publiek kunnen bereiken op mobiele apparaten. Twitter probeert daar op in te spelen en nam daarom begin september advertentie-bedrijf Mopub over. Mopub specialiseert zich in mobiele advertenties en met behulp van Twitters data zou het mogelijk moeten zijn om advertenties beter af te stemmen.

Twitter is hard bezig om de manieren waarop het geld verdient uit te breiden. Zo wil het bedrijf reclame-tweets aan gaan bieden, onder andere in Nederland. Daarnaast zou het experimenteren met een speciaal Twitter-account, dat priveberichten stuurt naar gebruikers, over belangrijk nieuws.

Lees meer over:
Tip de redactie