Windows Phone-update maakt hogere resoluties mogelijk

Microsoft heeft een update voor Windows Phone gepresenteerd die schermen met hogere resoluties ondersteunt.

De derde update voor Windows Phone 8 ondersteunt ook apparaten met quadcore-processors, meldt Microsoft maandag.

Grotere toestellen krijgen een derde rij tegels, zodat maximaal zes apps naast elkaar kunnen worden neergezet. De ingebouwde apps van Microsoft krijgen bovendien een ander uiterlijk op grotere schermen, zodat beter gebruik wordt gemaakt van de extra ruimte.

Daarnaast is een speciale auto-modus toegevoegd, die notificaties uitzet. Die modus kan ook direct op sms'jes reageren met een bericht als 'ik zit in de auto en bel je later terug'.

Uitrol

Gebruikers kunnen na de derde update bovendien verschillende geluiden instellen voor notificiaties. Eerst was alleen een standaardgeluid beschikbaar.

Verder wordt het mogelijk om schermrotatie uit te zetten, en wordt het mogelijk om vanuit het multitaskscherm apps direct af te sluiten.

Wanneer de update verschijnt, verschilt per toestel. In de komende weken en maanden zullen bestaande Windows Phone-toestellen de update krijgen. Geregistreerde ontwikkelaars kunnen er maandag al mee aan de slag.

Verwacht wordt dat Nokia op 22 oktober het eerste Windows Phone-toestel met full hd-scherm zal presenteren. De Lumia 1520 met een scherm van 6 inch krijgt volgens eerdere geruchten een Snapdragon 800-processor en een prijs van 499 dollar in de VS.

Lees meer over:
Tip de redactie