HTC heeft de One Max met vingerafdrukscanner onthuld. De telefoon krijgt een 5,9 inch-scherm.

De One Max is de grote broer van de HTC One. Het toestel wordt gefaseerd uitgerold, Nederland is in de tweede helft van november aan de beurt. De HTC One Max komt hier dan op de markt voor 749 euro.

Het scherm van 5,9 inch heeft een resolutie van 1920x1080 pixels met 349 pixels per inch (ppi). Bovendien is het toestel uitgerust met een vingerafdrukscanner. Die scanner zit aan de achterkant van het toestel, onder de camera, en lijkt in werking vergelijkbaar met de scanner van de iPhone 5S.

Met de scanner van de One Max kan het toestel ontgrendeld worden, maar er kunnen ook apps mee worden geopend. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld de Facebook-app aan zijn middelvingerafdruk koppelen. HTC spreekt van een "swipe to unlock", waarbij gebruikers hun vinger over de scanner zouden vegen. Hoe snel de scanner is heeft het bedrijf niet duidelijk gemaakt.

Wanneer gebruikers een Exchange-account van bijvoorbeeld de e-mail van hun werk gebruiken, voldoet de vingerafdrukscanner net als op de iPhone 5S niet als verificatie. HTC zegt de vingerafdruk-informatie lokaal op het toestel te bewaren, verdere details heeft het bedrijf nog achterwegen gelaten.

Extra batterij

Verder zit er een 1,7 GHz quad core Snapdragon 600-processor in, met 2 GB werkgeheugen. Er is 16 GB aan opslag, dat met micro-SD kan worden uitgebreid. De Ultrapixel-camera uit de HTC One blijft. Dat is een 4,3 megapixel-camera maar door gebruik te maken van grotere pixels wordt er meer licht opgevangen waardoor de camera beter in donkere situaties presteert.

De batterij in de One Max heeft een vermogen van 3300 mAh. Ook is er een flipcase-accessoire beschikbaar waar een extra batterij van 1150 mAh in verwerkt zit. De flipcase kan ook gebruikt worden om het scherm af te dekken en de One Max rechtop te zetten. De aan-knop van het toestel is door het formaat overigens van de boven- naar de zijkant verplaatst.

SPECIFICATIES

Scherm 5,9 inch
Resolutie 1920 x 1080 (full hd)
Afmetingen 165 x 82 x 10,3 mm
Accu 3300 mAh
Processor quad core 1,7 GHz (Snapdragon 600)
Opslagruimte 16 GB
Prijs 749 euro

De One Max draait op Android 4.3 dat door HTC voorzien is van Sense 5.5, de nieuwste versie van zijn Android-skin. Onder Sense 5.5 kunnen gebruikers zelf meer nieuwsbronnen toevoegen zoals onder andere Twitter, Facebook en rss-feeds.

Lees onze review: HTC One beste smartphone van het moment 

Lees onze review met de HTC One Mini