Er zijn persafbeeldingen opgedoken van de G-Flex, de eerste telefoon met een gebogen scherm van LG. Het toestel zou in november worden gepresenteerd.

Dat berichten Cnet en Engadget. Beide sites kregen zondagnacht (Nederlandse tijd) afbeeldingen in handen.

Op de foto's is een duidelijk gebogen toestel te zien. Nog geen week geleden presenteerde Samsung de eerste smartphone met gebogen scherm. De buiging is bij de Galaxy Round echter net iets anders.

Bij het Samsung-toestel gaat het om een kromming over de breedte van het toestel terwijl de G-Flex over de lengte lijkt te zijn gebogen. Beide telefoons zijn niet flexibel, maar zijn in een gebogen vorm gemaakt.

Volgens anonieme bronnen zal LG de nieuwe smartphone in november officieel onthullen. Zij stellen dat de gebogen telefoon beter om het gezicht past bij het bellen. Veel specificaties ontbreken nog, hoewel de bronnen van Engadget spreken van een 6 inch-scherm.

In de toekomst zouden echt flexibele telefoons mogelijk moeten zijn. Nu zijn bijvoorbeeld de behuizing en batterij niet buigbaar. LG werkt volgens geruchten al aan een flexibele batterij voor in smartphones, smartwatches en smartglasses.