Google investeert honderden miljoenen in zijn nieuwe startup Calico, een gezondheidsbedrijf dat zich bezighoudt met het verlengen van het menselijk leven.

Dat meldt CNN. Het was vooralsnog onduidelijk hoe Calico, een samentrekking van California Life Company, zou worden gefinancierd als het project niet aan het geheimzinnige onderzoekslab Google X wordt toegevoegd.

Googles gezondheidsbedrijf wordt door de zoekgigant niet direct als één de belangrijkste projecten beschouwd, maar ontvangt de komende jaren wel enkele honderden miljoenen om aan onderzoek uit te besteden.

Het doel van Calico is het tegengaan van ouderdom en bijbehorende kwalen. De startup is een project voor de lange termijn en wil innovatieve oplossingen voor dergelijke problemen bedenken en uiteindelijk de mens langer laten leven. "Ik denk dat we op de lange termijn miljoenen levens kunnen verbeteren", aldus Google-medeoprichter Larry Page.

Calico wordt geleid door Art Levison, directeur van biotechbedrijf Genetech en voorzitter binnen de raad van bestuur van Apple. Hiermee is de startup ook de eerste officiële samenwerkingen tussen de twee grote techbedrijven.

Bekijk de 5 meest bizarre projecten van Google X