Niet de tegenvallende financiële situatie, maar marketing is dit najaar de grootste uitdaging voor HTC, zegt CEO van het bedrijf Cher Wang.

In een interview met Bloomberg zei Wang vandaag dat de "grootste uitdaging de komende twee maanden" is. In eerste instantie werd dat opgevat als een opmerking over de tegenvallende bedrijfsresultaten van HTC, dat afgelopen kwartaal zijn eerste verlies ooit boekte.

In een reactie naar investeerders verduidelijkt HTC de uitspraak echter. Wang zou het hebben gehad over de uitdaging wat betreft innovatieve marketing in het vierde kwartaal van dit jaar. Ze zou daarbij de directe communicatie met de consument centraal stellen in de strategie van HTC.

"Onze communicatie heeft een probleem, maar dat zijn we aan het verbeteren", zei Wang daar in het interview met Bloomberg al over. Volgens Wang is er een kloof tussen marketing en de nieuwe producten die HTC op de markt brengt.

Mark Moons, directeur Benelux bij HTC, zei eerder al in een interview met NUtech dat het bedrijf een nieuwe reputatie nodig heeft.