KPN gaat het mogelijk maken om programma's waarvan het begin is gemist opnieuw te laten beginnen. Dat kan ook bij programma's waar de kijker dan net in valt.

Dat laat de provider maandag weten.

Begin Gemist, zoals KPN de dienst noemt, zorgt ervoor dat bepaalde programma's van Nederland 1, 2  en 3 en van RTL 4, 5, 7 en 7 en SBS6, Veronica en Net5 opnieuw kunnen starten.

"Als je net thuis komt of naar een zender toe zapt, kan je het dus opnieuw laten beginnen", legt een woordvoerder uit. Nu is het terugspoelen van programma's alleen mogelijk als het kastje van KPN al op de zender stond.

De dienst wordt vanaf 28 oktober gefaseerd beschikbaar voor klanten met Interactieve TV.

Begin Gemist is gratis voor programma's van de publieke omroep en betaald voor de commerciële zenders van RTL en SBS. In samenwerking met de zenders wordt dan per programma bepaald hoeveel er moet worden betaald.

Ook kunnen niet alle programma's opnieuw gestart worden. Dat wordt in samenspraak met de zenders besloten. Volgens de KPN-woordvoerder gaat het om "veel programma's". Welke precies kan niet worden aangegeven omdat de zender dat bepaalt. "Het gaat niet om één programma per zender per dag."

Hoeveel mensen nemen tv, breedband en mobiele diensten af bij KPN?