Mastercard wil naar verluidt de vingerafdruk als standaard beveiliging bij transacties gaan hanteren.

Dat meldt USA Today. Mastercard zou zich volgens de Amerikaanse krant bij FIDO willen aansluiten. FIDO is een groep techbedrijven en richt zich op het doorvoeren van een technologische standaard voor biometrische sensoren. 

Door de FIDO-standaard zou het mogelijk zijn dat Mastercard-bezitters via een vingerafdruk of andere biometrische data kunnen betalen. Mastercard is het eerste grote betalingsbedrijf zijn dat zich mogelijk bij FIDO aansluit. De plannen van het creditcardbedrijf zijn volgens bronnen geheim. Mastercard wil niet op het gerucht reageren.

iPhone 5S

De FIDO-standaard is niet alleen beschikbaar voor hardwarefabrikanten, maar ook voor online diensten. Een app voor bankieren krijgt dan toegang tot de vingerafdruk die lokaal is opgeslagen door de vingerafdrukscanner. Door de komst van FIDO zou het wachtwoord uiteindelijk overbodig worden.

Apple heeft in de iPhone 5S al een vingerafdrukscanner verwerkt, maar maakt geen gebruik van FIDO. Apple zou de technologie volgens FIDO-voorzitter Michael Barret "eenvoudig kunnen gebruiken", maar dat het waarschijnlijk nog een paar jaar gaat duren.

Lees onze review van de iPhone 5S