Google heeft bekend gemaakt dat ze over het jaar 2012 amper belasting betalen in Groot-Brittannië. De zoekgigant lag eerder in 2013 al flink onder vuur over de hoeveelheid belasting die ze betalen.

Google heeft tegenover de Financial Times bevestigd dat het over het boekjaar 2012 slechts 13,4 miljoen euro aan belasting heeft betaald. Wereldwijd zou Google slechts 265 miljoen euro aan belasting betalen over een winst van 5,9 miljard euro.

De FT schat dat Google in Groot-Brittannië een omzet behaalt van ruim 3,6 miljard euro. Door het gros van de winst door te sluizen naar Ierland, waar het vervolgens hoge kosten afschrijft op die winst, hoeft Google in het VK slechts 23 procent winstbelasting te betalen over een bedrag van 44 miljoen euro.

Apple betaalt net zoals Google erg weinig of geen belasting over zijn winst in Groot-Brittannië. Eerder stond Google-topman Eric Schmidt nog 'paf' over de ophef omtrent de lage belastingbedragen die Google afdraagt. Alle regels zouden volgens de wet zijn en tegelijkertijd zou Google voor werkgelegenheid en investeringen zorgen in Groot-Brittannië.