Dell gaat geen tablets meer maken met Windows RT. Het haalde zijn laatste RT-tablet onlangs al uit de verkoop en werkt ook niet aan nieuwe modellen.

"We richten ons enkel nog op volledige Windows-designs voor tablets", zegt bestuurder Neil Hand van Dell tegen Webwereld.

Consumenten geven volgens hem de voorkeur aan de volledige versie van Windows 8, waarop ook desktopapps kunnen worden geïnstalleerd. Windows RT ondersteunt alleen apps in het nieuwe uiterlijk van Windows, die kunnen worden gedownload uit de Windows Store.

Op 2 oktober kondigt Dell nieuwe tablets aan die draaien op Windows 8.1. Android wordt niet gebruikt, want zakelijke gebruikers willen volgens Hand niet met dat systeem werken. Ook Chrome OS ligt niet in het vizier van Dell.

Kritiek

De beslissing van het bedrijf om niet meer met Windows RT te werken volgt op kritiek van onder meer Acer en Asus, die RT een teleurstellend systeem noemden. 

Microsoft kondigde onlangs de Surface 2 met Windows RT aan. Daarnaast zou Nokia, binnenkort ook onderdeel van Microsoft, werken aan een Lumia-tablet met Windows RT. Verder wordt voor zover bekend niet door anderen aan tablets met het systeem gewerkt.