ChatOn, de Whatsapp-concurrent van Samsung, heeft inmiddels ruim honderd miljoen gebruikers.

Dat heeft Samsung zondagnacht bekendgemaakt.

In oktober 2011 werd de dienst opgericht en in mei 2013 stond de teller op vijftig miljoen gebruikers. Ruim vier maanden later is dat aantal dus verdubbeld.

ChatOn wordt door Samsung standaard geïnstalleerd op Galaxy-producten, maar het staat gebruikers uiteraard vrij andere diensten te gebruiken. Samsung stelt dat de dienst in India, China en de Verenigde Staten gestaag doorgroeit en ChatOn in Europa en het Midden-Oosten "steeds populairder" wordt.

De dienst is zoals gezegd een concurrent van Whatsapp. Gebruikers kunnen elkaar berichten sturen over het internet. Voordeel van ChatOn is dat het ook in de browser gebruikt kan worden en berichtjes dus ook via een computer of tablet kunnen worden verstuurd.

Naast tekstberichten behoren foto's, video's, audio en geanimeerde berichten (waarbij de totstandkoming van een tekening te zien is) tot de mogelijkheden.

Whatsapp heeft ruim 300 miljoen actieve gebruikers die dagelijks 31 miljard berichten versturen en ontvangen. Over het precieze gebruik van ChatOn is door Samsung niets bekendgemaakt. NUtech nam de dienst al op in de lijst met de zes beste alternatieven voor Whatsapp.