Sony belooft de prestaties van zijn Playstation Network (PSN) te verbeteren, zodat games sneller op PS3 en PS4 te downloaden zijn. PS3-eigenaren hadden problemen met het downloaden van GTA 5.

Het downloaden van het populaire GTA 5 duurde op de Playstation 3 erg lang, als gamers al geen error voorgeschoteld kregen. Eenmaal gedownload presteerde de digitale versie van GTA 5 bovendien minder goed dan wanneer die vanaf een disc wordt gespeeld.

Die problemen zullen op de Playstation 4 verholpen zijn, zegt Fergal Gara, baas van Playstation in het Verenigd Koninkrijk tegenover Eurogamer. Gara geeft toe dat Sony het beter kan en moet doen op het vlak van downloadbare games.

"Ten eerste gaat de digitale verkoop van games groeien als consumptiemiddel", zegt Gara. "Op de PS4 wordt het voor spelers makkelijker en aantrekkelijker om games te downloaden."

Gara stelt dat digitaal aangeboden games in de toekomst wellicht rigoureuzer getest gaan worden, om van het downloaden van spellen een minder oeverloos proces te maken.

Lees onze hands-on met de Playstation 4

Lees onze review: GTA 5 is onmogelijk goed