UPC en Ziggo hebben de uitrol van ipv6 naar hun klanten uitgesteld. Ziggo wil er in 2014 mee beginnen terwijl UPC het nog niet weet. 

Dat melden beide kabelaars aan Tweakers.net. Zo laat UPC weten dat het nog genoeg ipv4-adressen tot zijn beschikking heeft, terwijl Erik van Doeselaar, woordvoerder van Ziggo, zegt: "We hoeven niet de eerste te zijn." Dat is overigens ook niet mogelijk, omdat Xs4all al sinds 2012 ipv6-adressen uitdeelt aan nieuwe klanten.

Ziggo wil in 2014 voorzichtig beginnen met de invoer van ipv6-adressen, terwijl tests nog in 2013 plaats moeten gaan vinden. Technische problemen worden niet verwacht, maar ze willen niet dat klanten hinder ondervinden. Zo zijn er nog klanten met modems die geen ipv6 ondersteunen. UPC heeft nog geen streefdatum voor de uitrol van ipv6. 

De overstap naar ipv6-adressen is overigens wel nodig in de nabije toekomst. Er zijn in totaal iets meer dan 4,3 miljard ip4-adressen en de adressen die providers nog op voorraad hebben is slinkende. Verder zijn de ipv4- en ipv6-pakketten niet compatibel met elkaar, maar dat betekent niet dat iemand met een ipv6-adres niet meer kan communiceren met websites of personen die nog een ipv4-adres hebben.