Ook de iPad Mini 2 krijgt een vingerafdrukscanner, komt beschikbaar in de kleur goud en wordt uitgerust met de nieuwe 64-bit A7-chip die ook in de iPhone 5S te vinden is.

Dat stelt althans Sonny Dickson op Twitter. Hij had ook informatie over de iPhone 5S en 5C in handen voor de officiële aankondiging.

Eerder lekten al foto's uit van een iPad 5 in de kleur Space Gray, die werd geïntroduceerd bij de lancering van de iPhone 5S. De nieuwste iPhone is ook beschikbaar in goud en in China zijn nu afbeeldingen opgedoken van de iPad Mini 2 in deze kleur.

Op de foto's is bovendien een iPad Mini te zien met Touch ID, de vingerafdrukscanner van Apple. Dickson beweert ook dat de nieuwe generatie iPad Mini een A7-chip krijgt met de M7 bewegingsprocessor. Wat dit voor de prijs van de iPad Mini betekent is niet bekend. Die ligt nu iets onder die van de normale iPad vanwege het mindere scherm en de langzamere processor.

Oktober

Over het algemeen wordt verwacht dat Apple in oktober de iPad 5 en iPad Mini 2 aankondigt. De iPad 5 krijgt het ontwerp van de huidige Mini en wordt dus lichter en dunner. De Mini 2 krijgt mogelijk een retinascherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels, hoewel daarover nog onduidelijkheid is.

Ook nu duiken weer berichten op dat de nieuwe iPad Mini inderdaad een beter scherm krijgt, maar dat ook voor vertraging zorgt. Het doorgaans goed ingelichte IHS iSuppli meldt tegenover Cnet dat de iPad Mini 2 niet tegelijk met de iPad 5 in de winkels zal liggen. Mogelijk worden de tablets wel tegelijk in oktober aangekondigd, maar vanwege productieproblemen volgt de nieuwe Mini was later. Dat komt overeen met eerdere geruchten.

Bekijk alle gelekte foto's en details van de iPad 5 en iPad Mini 2