Valve werkt samen met Nvidia aan SteamOS, het op Linux gebaseerde gameplatform voor in de huiskamer.

Dat meldt Nvidia op zijn blog. Eerder kondigde Valve aan met meerdere hardwarepartners samen te werken om verschillende soorten Steam-apparaten te fabriceren.

Nvidia-technici hebben samen met Valve gewerkt aan de ontwikkeling van SteamOS. De technici werkten onder andere aan de prestaties van OpenGL, een belangrijk onderdeel van grafische prestaties van apparaten, en aan de compabiliteit van Nvidia-videokaarten.

Door laatstgenoemde is de verwachting dat SteamOS direct ondersteuning biedt voor de videokaarten van Nvidia, en dat Steam-apparaten mogelijk van een Nvidia-videokaart woren voorzien.

Entertainment

"De samenwerking is zinvol omdat beide bedrijven overtuigd zijn van het belang van innovatie binnen open platformen. Daarnaast zijn beide bedrijven toegewijd om gamers enorm nieuwe visuele ervaringen te bieden", aldus Mark Smith van Nvidia.

SteamOS kan onder andere games van een pc naar de tv in de woonkamer streamen. Valve zegt tevens samen te werken met veel bekende muziek-, tv- en filmdiensten om ook die vormen van entertainment te kunnen aanbieden.

Valve is van plan om nog dit jaar driehonderd prototypes van zijn eigen hardware met SteamOS naar gebruikers te versturen. De apparaten zijn ontwikkeld om games op de hoogste instellingen te draaien.