John McAfee, oprichter en voormalig CEO van het gelijknamige antivirusbedrijf, zegt dat hij met nieuw type internet wil komen dat onmogelijk te hacken is.

Dat stelt de 67-jarige Amerikaan in een interview met de krant Mercury News. McAfee zou aan nieuwe technologie werken en daarmee zijn rentree in Silicon Valley willen maken.

"Mijn technologie zal voor een nieuw type internet zorgen", aldus McAfee. "Het wordt een gedecentraliseerd, zwevend en bewegend internet dat onmogelijk is om te hacken of binnen te dringen en superieur is wat mogelijkheden en neutraliteit betreft. Het lost al onze zorgen over beveiliging op."

Wat zijn nieuwe technologie feitelijk behelst, wil hij in het interview niet kwijt. Wel zegt hij dat hij 28 september meer informatie zal geven over zijn nieuwe bedrijf.

McAfee was eerder dit jaar nog in het nieuws vanwege een absurde video waarin hij vertelt hoe je McAfee-antivirussoftware moet deïnstalleren. De vier minuten lange video zit vol scheldwoorden, drugs, wapens en schaarsgeklede vrouwen.