Samsung komt met een nieuwe lijn smartphones die boven de Galaxy S-telefoons worden gepositioneerd. De Galaxy F-serie zou de echte premiumlijn van het bedrijf worden.

Dat schrijft het doorgaans betrouwbare ET News op basis van anonieme bronnen.

Samsung brengt nu elk jaar een nieuw vlaggenschip uit in de Galaxy S-serie en heeft ook tal van goedkopere modellen die onder de Galaxy-naam worden verkocht. Daarnaast zijn er ook toestellen als de Galaxy S4 Mini, S4 Active en S4 Zoom beschikbaar.

Naast de Galaxy S-lijn heeft Samsung ook de Galaxy Note-smartphones met grotere schermen en vaak nieuwe technologieën of hardware.

Galaxy F

De anonieme bronnen stellen dat Samsung naast een vlaggenschip in de Galaxy S- en Galaxy Note-lijn elk jaar nóg een topmodel wil lanceren om de technologische ontwikkeling bij te houden.

De eerste Galaxy F-telefoon zou een volledig aluminium behuizing krijgen, beschikken over een 16 megapixel-camera en een heel nieuw ontwerp. De huidige Samsung-telefoons zijn gemaakt van plastic. Over het schermformaat is nog geen knoop doorgehakt. Wel stellen de bronnen dat de Galaxy F wordt uitgerust met een octacore-chip die nog sneller moet zijn dan de huidige quadcore-modellen.

Er gaan al langer geruchten dat Samsung met een aluminium telefoon komt, hoewel tot nu toe werd aangenomen dat het om de Galaxy S5 zou gaan. De nieuwe Galaxy F zou al in maart 2014 gelanceerd worden.

Lees onze hands-on met de Galaxy Note 3

Bekijk onze review van de Galaxy S4