Usenet-indexer FTD World, met links naar tal van downloads, houdt het voor gezien.

Dat meldt Tweakers. De populaire usenet-indexer geeft aan te stoppen, maar de reden is onbekend.

De site zal wel worden overgenomen door ander personeel. Op de eigen website meldt FTD World: "Wij Van FTD World gaan ermee stoppen. Een hele nieuwe ploeg zal het van ons overnemen." Over enkele dagen zal de site offline zijn.

FTD World, dat door veel mensen wordt gebruikt om downloadbestanden te vinden, heeft het in het verleden al meerdere malen aan de stok gehad met Stichting Brein. In 2011 werd het internetplatform gesommeerd alle verwijzingen naar auteursrechtelijk beschermde werken te verwijderen.

Juridische strijd

Brein was jaren verwikkeld in een rechtszaak met FTD. Op het forum stonden tal van links naar downloadbestanden van films en muziek. FTD stelde dat het alleen een website biedt waar mensen elkaar op dit soort content kunnen wijzen. Brein zag het als het openbaar maken van illegale bestanden.

FTD zelf meent dat het internetforum niets anders is dan een plek waar mensen elkaar kunnen wijzen op films en muziek die te downloaden zijn via een van de nieuwsgroepen in het wereldwijde Usenet-netwerk.