Zo'n 24 uur nadat Apple iOS 7 voor iPhone, iPad en iPod Touch beschikbaar stelde, zou de nieuwe mobiele software al op 35 procent van die apparaten staan.

Dat meldt Techcrunch op basis van verschillende analyses die het webbezoek van iOS 7-apparaten bijhouden. Zo constateert webtrend-analysebureau Mixpanel op basis van bijna 2 miljard pageviews dat het aantal gebruikers met iOS 7 inmiddels boven de 35 procent ligt.

Als de toename van het aantal gebruikers met iOS 7 op die snelheid doorgaat, verwacht Mixpanel dat iOS 6 morgen al in de minderheid is.

Vorig jaar

Advertentienetwerk Chitika zag het aantal iPhones en iPads dat zijn reclames bekeek in de eerste 24 uur stijgen tot 18 procent.

De meting is verricht over zo'n 300 miljoen pageviews. Vorig jaar werd iOS 6 volgens Chitika in de eerste 24 uur met bijna 15 procent iets minder vaak geïnstalleerd.

Meer iPhones

Ook Onswipe, een bedrijf dat sites voor mobiel bezoek optimaliseert, ziet dergelijke cijfers. Het bedrijf heeft zicht op zo'n 1 miljoen iOS-gebruikers, daarvan heeft ruim 31 procent al iOS 7.

Daarbij zouden gebruikers met een iPhone met 34 procent iets sneller updaten dan mensen met iPads. Daarvan zou pas 26 procent iOS 7 draaien.

Serverproblemen

Grote concurrent Android ziet vaak een veel minder snelle overschakeling naar zijn nieuwste systeem. Zo zit volgens Chitika pas 57 procent van de Android-gebruikers op versie 4 of hoger, 450 dagen nadat die werd aangeboden.

Daar moet wel bij gezegd worden dat veel Android-toestellen niet geschikt zijn voor de nieuwste versie. Bovendien passen de verschillende fabrikanten van Android-telefoons de software vaak aan, waardoor vertraging ontstaat.

Het nieuws over de snelheid waarmee iOS-gebruikers overstappen op de nieuwste versie van het besturingssysteem volgt na berichten over serverproblemen waar Apple in de uren na het vrijstellen van iOS 7 mee kampte. Door de problemen moesten veel mensen uren op de update wachten.

Bekijk de belangrijkste veranderingen in iOS 7