Apple had ondanks de vele geruchten nooit het doel een goedkope iPhone te maken. De prijs van 599 euro voor de iPhone 5C is volgens CEO Tim Cook dan ook terecht.

Dat blijkt uit een interview met Cook door Businessweek.

Apple presenteerde vorige week de iPhone 5S en 5C waarbij de laatstgenoemde iets mindere specificaties heeft en van kunststof is gemaakt. De prijs is met 599 euro echter slechts 100 euro lager dan de iPhone 5S.

"We hadden nooit als doel een goedkope iPhone te maken", zegt Cook. "Ons belangrijkste doel is een geweldige telefoon te verkopen en een geweldige ervaring te bieden. We hebben een manier gevonden om dat voor een lagere prijs te doen."

Volgens hardnekkige geruchten zou de iPhone 5C een 'budgetmodel' worden. Een prijs van 300 of 400 dollar werd regelmatig genoemd. Een dergelijke iPhone zou in de trend passen dat goedkopere telefoons steeds populairder worden. Cook ziet die trend ook, maar stelt dat er een splitsing optreedt tussen goedkoper en high-end en niet één grote trend naar goedkopere smartphones.

Troep

"Er is een groot deel van de markt dat heel graag een product wil dat veel voor hen kan doen en ik wil keihard vechten voor die consumenten", aldus de CEO van Apple. "Ik lig niet wakker over de andere markt (de goedkope markt, red.). Dat is gewoon niet wie wij zijn."

Cook voegt daar nog aan toe: "Troep heeft altijd een groot aandeel in de markt. Wij zijn niet actief op de markt voor troep."

De Apple-CEO sprak ook over Nokia en het kopiëren van de bedrijfsstrategie van Apple

Lees onze hands-on met de iPhone 5C en 5S