HP heeft een laptop aangekondigd met een Leap Motion erin. Dat is een kastje dat besturing met handbewegingen mogelijk maakt.

De Leap Motion zit rechts onder het toetsenbord verwerkt in de Envy 17. De sensor is 70 procent kleiner dan het losstaande kastje (review).

Er verschijnt één variant van de Envy 17 met Leap Motion. De laptop wordt ook zonder bewegingsbesturing beschikbaar.

De accuduur van de laptop is flink minder als de Leap Motion aanstaat, waarschuwt HP volgens The Verge. Daarom kan het kastje ook worden uitgeschakeld door middel van een toetsencombinatie.

Leap Motion kan bewegingen tot op een fractie van een millimeter nauwkeurig herkennen. Zo kunnen hand- en vingerbewegingen worden gebruikt om games en andere apps te besturen. Het usb-kastje is al enkele maanden los verkrijgbaar, maar de Envy 17 is de eerste laptop waarin de technologie is ingebouwd.

Apps

Airspace, de appstore waaruit Leap Motion-apps te downloaden zijn, is standaard aanwezig op de Envy 17. 

De 17 inch-laptop heeft verder een touchscreen, Intel Core i5-processor en een niet gespecificeerde grafische kaart van Nvidia.

In de VS gaat de laptop 1049 dollar kosten en zal later in het jaar beschikbaar zijn. Nederlandse details zijn niet bekend.

HP kondigde woensdag ook nieuwe tablets, hybrides en een ultrabook aan. Lees hier meer over deze apparaten.

Lees ook onze review van de Leap Motion