Maandag 8 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Grand Theft Auto 5

GTA 5 haalt binnen 24 uur 800 miljoen dollar op

Grand Theft Auto 5 is hard op weg om de snelst verkochte game ooit te worden. Het vijftiende deel van de Grand Theft Auto-reeks haalde binnen één dag 800 miljoen dollar op.
Door NU.nl/Daniël Verlaan

Dat maakt uitgever Take-Two Interactive bekend.

Het huidige record staat op naam van Call of Duty: Black Ops 2. De first-person shooter behaalde na vijftien dagen de mijlpaal van 1 miljard dollar. Het is waarschijnlijk dat Grand Theft Auto 5 deze mijlpaal morgen al verbreekt.

"We zijn enorm blij met de eerste reacties van gamers. Grand Theft Auto 5 is de nieuwe norm voor creativiteit, innovatie en uitmundendheid binnen de entertainmentindustrie", aldus Strauss Zelnick, directeur van Take-Two Interactive. "We zijn ontzettend trots op Rockstar Games en hun creatieve prestaties en kunnen niet meer tevreden zijn met het succes van de lancering."

De succesvolle film Avatar behaalde de mijlpaal van 1 miljard na zeventien dagen. De film had eveneens een lager productiebudget dan Grand Theft Auto 5. Laatstgenoemde heeft naar verluidt ruim 260 miljoen dollar gekost, Avatar zou een budget van 240 miljoen dollar hebben gehad.

Aanbevolen artikelen