Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nvidia Tegra Note

Nvidia lanceert high-end tablet

Nvidia, een bedrijf vooral bekend van grafische kaarten, heeft een eigen 7 inch-tablet op de markt gebracht.
Door NU.nl/Dennis Mons

Dat meldt The Verge. De Tegra Note is, net als de Nexus 7, 7 inch groot en kost 199 dollar. De Android-tablet beschikt verder over een krachtige Tegra 4-processor. Hierdoor kan het HDR- en slowmotionbeelden filmen.

De Tegra Note heeft 16 GB opslag, maar dat kan uitgebreid worden via een micro-sd-kaart. Ook kan het apparaat aan de televisie aangesloten worden dankzij een micro-hdmi-poort. Het scherm heeft verder een resolutie van 1280 x 800 pixels, wat minder is dan de duurdere versie van de Nexus 7, die een scherm met 1920 x 1200 pixels heeft.

Volgens Nvidia heeft de Tegra Note speakers met een speciale baspoort waardoor het apparaat volgens het bedrijf het meest uitgebeide frequentiebereik heeft van alle bestaande tablets. De Note kan ook gebruikt worden om makkelijk mee te gamen op een tv omdat het draadloze controllers ondersteunt.

Meest opvallende feature is echter een meegeleverde stylus die volgens het bedrijf extreem accuraat is vanwege de grafische rekenkracht van de tablet. De stilus heeft meerdere opzetbare punten.

De Tegra Note is vanaf oktober verkrijgbaar in de Verenigde Staten.

Aanbevolen artikelen