Amazon heeft het mogelijk gemaakt om Nederlandse e-books in te dienen, zodat deze voor Kindle-apparaten en -apps beschikbaar kunnen worden gemaakt.

Nederlands is stilletjes aan de lijst met ondersteunde talen toegevoegd, meldt The Digital Reader.

Ook mensen die hun eigen e-books willen publiceren kunnen dit nu in het Nederlands doen via Amazon.

Er lijken nog geen Nederlandse e-books beschikbaar te zijn op Amazon. Vermoedelijk zullen deze de komende tijd verschijnen, als uitgevers hun boeken indienen. Sinds kort zijn ook fysieke boeken in het Nederlands via Amazon te koop.

Uitbreiding

Er gaan al lange tijd geruchten over een uitbreiding van Amazon naar Nederland. Momenteel kunnen vanuit Nederland alleen producten worden besteld via Europese of Amerikaanse winkels van Amazon.

The Digital Reader merkt op dat de uitbreiding van het aantal Kindle-talen mogelijk iets zegt over de plannen van Amazon om in andere delen van Europa actief te worden. 

De laatste twee keer dat meer talen aan het Kindle-programma werden toegevoegd, volgde een uitbreiding naar China, Japan, Italië, Brazilië en Spanje.

De e-readers en tablets van Amazon, die allemaal de naam Kindle dragen, zijn vanuit Nederland te bestellen, maar enkel via de Amerikaanse site van Amazon. In winkels zijn de apparaten niet te vinden.

Lees onze review van de Kindle Paperwhite en twee andere e-readers