De vingerafdruk van een iPhone 5S-gebruiker wordt niet als fotobestand, maar als een databestand in het beveiligde gedeelte van de processor opgeslagen.

Dat meldt een woordvoerder van Apple tegenover The Wall Street Journal. De vingerafdruk wordt niet als een daadwerkelijke foto van de vingerafdruk opgeslagen. Dit werd door velen aangenomen nadat Apple in een promotievideo sprak van "een sensor die als het ware een hoge resolutie-foto van je vinger opslaat".

De sensor slaat de informatie van de vingerafdruk in de vorm van een digitale handtekening op. Dit databestand bevat geen daadwerkelijke afbeelding van de vingerafdruk en wordt samengesteld door informatie die de sensor middels de vingertop samenstelt. 

De informatie wordt vervolgens versleuteld en lokaal op de iPhone 5S opgeslagen.

Pincode

Het blijft voor de iPhone 5S noodzakelijk dat de gebruiker een pincode instelt als de vingerafdrukscanner wordt gebruikt. Als de smartphone opnieuw wordt opgestart, moet de gebruiker de pincode intoetsen om het apparaat te ontgrendelen. Ook als de iPhone 5S langer dan 48 uur niet is gebruikt, is het invoeren van een pincode vereist.

Lees ook onze hands-on van de iPhone 5S met vingerafdrukscanner