Videostreamingdienst Netflix is in de nacht van dinsdag op woensdag voor Nederlanders beschikbaar geworden. Voor 8 euro per maand kunnen gebruikers van de dienst onbeperkt films en series streamen.

De dienst kan in Nederland betaald worden met zowel creditcard als via iDeal, na een gratis eerste maand. Netflix heeft in Nederland een speciaal Nederlands aanbod, met films als De Heineken Ontvoering, Komt een Vrouw Bij de Dokter en Gooische Vrouwen.

Ook internationale series als Dexter en Family Guy zijn met de dienst te bekijken. Daarnaast produceert Netflix eigen series als House of Cards. De dienst vraagt de gebruiker direct naar een aantal favorieten, en raadt op basis daarvan nieuwe films en series aan.

Gebruikers kunnen Netflix daarna nog handmatig verder personaliseren. Ook leert Netflix van alles wat de gebruiker kijkt en beoordeelt, waardoor de kijksuggesties steeds beter zouden moeten worden.

Naast hun eigen profiel kunnen gebruikers nog gratis vier andere profielen van vrienden of familie toevoegen. Bij inloggen vraagt Netflix steeds wie er kijkt.

Apparaten

De films en series op Netflix zijn veelal in HD-kwaliteit, en kunnen onbeperkt worden gekeken. Netflix werkt op pc en Mac en er zijn apps voor Android, iOS en Windows Phone, Apple TV, en de meeste smart tv's. Ook werkt Netflix op spelcomputers als Xbox 360, PS3, Wii U, op thuisbioscopen en op Blurayspelers.

Met het standaardabonnement van 8 euro per maand kunnen gebruikers gelijktijdig op twee apparaten kijken, voor 12 euro per maand kan dat worden uitgebreid naar vier apparaten.

Nederland is het zevende Europese land waar Netflix beschikbaar is. Eerder was de dienst al te gebruiken in Finland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Netflix. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Voordat Neflix in Nederland beschikbaar was, werd al onderzocht hoeveel Nederlanders geïnteresseerd zijn in de streamingdienst.

Wat is Netflix precies en hoe gebruik je het?