Glass kan nu zoeken naar Youtube-filmpjes en kan muziek herkennen. Ook is een nieuwe manier van foto's delen toegevoegd.

Google Glass is voor consumenten nog niet verkrijgbaar, maar de slimme bril van Google wordt wel voortdurend van nieuwe mogelijkheden voorzien. In de laatste update is onder andere Vignettes toegevoegd, is op Google+ te lezen

Met die optie kunnen gebruikers van Glass met één foto automatisch een heel verhaal vertellen. Rechtsboven in een Vignette-foto staat een vakje met informatie bij de foto. Dat kan bijvoorbeeld de locatie zijn waar die genomen was, maar ook de muziek die degene die de foto maken aan het luisteren was.

Glass-gebruikers kunnen het informatievakje direct toevoegen nadat er een foto is genomen. De informatievakjes zien er hetzelfde uit als het display van Google Glass, dat in de rechterbovenhoek van het gezichtsveld van ge gebruiker wordt geprojecteerd.

Youtube

Ook worden er na de update Youtub- video's in de zoekresultaten van Glass getoond. Hoewel Glass een browser heeft, worden zoekresultaten in eerste instantie in een aangepaste, versimpelde vorm weergegeven. Youtube-filmpjes staan nu tussen die zoekresultaten.

Ook kan Glass muziek herkennen, zoals apps als Shazam dat ook al doen. Gebruikers kunnen er snel achterkomen wat voor muziek er wordt gedraaid door even op het touchpad aan de zijkant van Glass te drukken, om vervolgens naar voren te vegen.

Gebruikers kunnen overigens ook aan Glass vragen welk nummer er wordt gedraaid. In beide gevallen toont de slimme bril het nummer rechtsboven in beeld.

12 vragen en antwoorden over Google Glass