Enkele hooggeplaatste ontwerpers van HTC zijn in Taipei opgepakt op verdenking van het stelen van bedrijfsgeheimen. De ontwerpers waren al van plan het bedrijf te verlaten.

De gearresteerde HTC-ontwerpers zijn onder andere HTC vice-president productontwerp Thomas Chien, hoofd onderzoek en ontwikkeling Wu Chien Hung en hoofd design Justin Huang, meldt Engadget.

Huang is onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van de HTC One. Van de vijf gearresteerde HTC-medewerkers werden alleen Chien en Hung in hechtenis genomen, de anderen zijn op borgtocht vrijgelaten.

Chien en Hung zijn ondervraagd nadat hun kantoren door de politie doorzocht werden. De mannen zijn opgepakt na een klacht van HTC-voorzitter Cher Wang.

Eigen designbureau

Na ondervraging bleek dat de HTC-medewerkers van plan waren een eigen designbureau in China op te richten. Ze wilden bij HTC opstappen na gisteren hun halfjaarlijkse bonus op te strijken.

Bovendien zou Chien ontwerpen van het nog onaangekondigde Sense 6.0 hebben gedownload en naar externe contacten hebben gemaild. Sense is de softwarelaag die HTC over de standaardversie van Android legt.

Chien, Hung en Huang worden ook beschuldigd van het valselijk in rekening brengen van het HTC One-ontwerp. De telefoon is binnen HTC ontworpen. Via een extern ontwerpbureau heeft het trio daar toch een rekening voor naar HTC gestuurd. De mannen wilden de 334.000 dollar samen delen.

Lees onze reviews van de HTC One en One Mini