Apple verplicht ontwikkelaars van apps voor iOS de icoontjes van hun app aan te passen op het nieuwe iOS 7.
 

Dat staat te lezen in een e-mail die Apple naar alle geregistreerde iOS-ontwikkelaars stuurde. Omdat de icoontjes in iOS een andere vorm hebben en iets groter zijn dan in het huidige iOS 6, vraagt Apple de ontwikkelaars grotere versies van hun icoon te uploaden.

Veel apps hebben nog geen aangepast icoon, wat in de betaversie van iOS 7 te zien is aan een dunne witte rand om onaangepaste app-icoontjes. De verplichting wijst er volgens 9to5Mac op dat het niet meer lang zal duren voordat iOS 7 vrijgegeven wordt.

Apple keurt apps die ontwikkelaars indienen vanaf nu pas goed wanneer de bijgeleverde iconen het juiste formaat hebben. Ondanks dat iOS 7 een drastisch ander uiterlijk dan iOS 6 heeft, stelt Apple ontwikkelaars niet verplicht het uiterlijk van hun app of app-icoon volgens dat nieuwe uiterlijk te ontwerpen.

Volgens de meest recente geruchten komt iOS 7 op 10 september beschikbaar, wanneer Apple ook nieuwe iPhones zou aankondigen. Het nieuwe besturingssysteem wordt beschikbaar voor iPhones 4, 4S en 5 en iPads 2, 3, 4 en iPad Mini.

Lees onze hands-on met iOS 7