Tradehill, één van de grootste wisseldiensten voor de virtuele valuta Bitcoin, is gestopt met het wisselen van geld na problemen met bank en regelgevers.

Tradehill laat weten lang nagedacht te hebben over het tijdelijk sluiten van zijn wisseldienst. Wel verzekert de wisseldienst later in verbeterde vorm terug te keren. Hoe lang dat gaat duren wordt in het bericht niet duidelijk.

De Bitcoin-wisseldient zou vorige week zijn rekeningen nog willen verplaatsen naar een kredietunie, een spaarpot voor bedrijven waaruit ondernemers kunnen putten. Op die manier zou Tradehill sneller een valutawissel kunnen doen, door klanten uit die spaarpot voor te schieten terwijl de eigenlijke valutawissel langer duurt. Tradehill zou de samenwerking met de kredietunie in kwestie, IAFCU, hebben opgezegd, volgens bronnen van The Next Web.

Bitcoin ligt in de VS al even onder vuur. De overheid en toezichthouders zien grote mogelijkheden voor witwassen, fraude en ander misbruik door middel van Bitcoin. Bitbcoin-lobbyorganisatie Bitcoin Foundation zit deze week aan tafel met die toezichthouders.

Wat is Bitcoin eigenlijk?