Een gelekt screenshot van de beheer-software bevestigt dat de smartwatch apps kan draaien. Ook de naam van het horloge wordt bevestigd.

Het screenshot van de beheer-app werd gepubliceerd door evleaks die een onberispelijke staat van dienst op het gebied van dergelijke lekken heeft.

Op het screenshot is te zien dat het koppelen van smartphone en smartwatch aan de hand van nfc gebeurt. De gebruiker moet de achterkant van zijn smartphone tegen de achterkant van de Gear houden, waarna een Bluetooth-verbinding wordt gemaakt.

Ook is een instellingenscherm te zien. Daarmee kunnen ogenschijnlijk verschillende soorten klokken op het horloge worden ingesteld. Ook is een 'zoek mijn horloge'-functie te zien.

Daarnaast kunnen ook apps worden beheerd. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen 'My apps' en 'Samsung Apps'. Of de Gear inderdaad open zal staan voor apps gemaakt door derden, zoals op Android-smartphones het geval is, is nog niet duidelijk. Ook is nog onbekend of de Gear enkel in combinatie met Samsung-toestellen of alle Android-telefoons te gebruiken is.

Tien uur 

De batterijduur van de Gear zou tien uur bedragen, meldt Among Tech op basis van bronnen binnen Samsung. Ook meldt de site dat het scherm van de smartwatch 2,5 inch groot zal zijn, forser dan de eerder genoemde 1,67 inch. De resolutie van 320 bij 320 pixels strookt wel met eerdere geruchten.

Andere zaken, zoals de processorsnelheid en aanwezigheid van speakers in de horlogeband, stroken met eerdere geruchten. De Galaxy Gear zou beschikbaar komen met 8 GB en 16 GB opslagruimte. Het horloge wordt vermoedelijk volgende week onthuld.

Bekijk de geschiedenis en toekomst van de smartwatch