LG start in september met de verkoop van de gebogen oled-tv. Het model wordt 1000 euro duurder dan de variant van concurrent Samsung.

LG laat donderdag weten dat op 1 september de bijzondere tv in de verkoop gaat. Dat zal als eerst gebeuren bij de Belgische retailpartner Euronics/Selexion.

Wanneer de Nederlandse verkoop precies start, is niet bekend. LG voert nog gesprekken met Nederlandse retailpartners. Een woordvoerder wil alleen laten weten dat ze niet verwacht dat het pas tegen het eind van het jaar zal zijn.

De televisie met het licht gebogen 55 inch-scherm gaat in ieder geval 8999 euro kosten, duizend euro meer dan de gebogen oled-tv van Samsung die sinds woensdag in Nederland verkrijgbaar is.

LG stelt vijf jaar onderzoek te hebben gedaan naar de optimale kromming van de televisie. Door het gebogen scherm treden er geen visuele vervormingen en detailverlies op aan de randen. Het gehele scherm bevindt zich op dezelfde afstand van het oog van de kijker.

Oled

Verder zorgt oled voor een betere beeldkwaliteit door een hoger contrast en betere zwartweergave. Oled heeft bovendien geen backlight nodig waardoor de tv energiezuiniger is en dunner kan zijn. LG voegt bovendien een witte subpixel toe aan de standaard rode, groene en blauwe pixels. Daardoor zou de tv beschikken over een beter kleurenpalet en moet de levensduur worden verlengd.

LG brengt later dit jaar ook nog twee nieuwe ultra hd-tv's naar Nederland. Het 55 inch en 65 inch-model beschikken over een bijzonder hoge resolutie. Een prijs heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf nog niet bekendgemaakt.

Ultra hd en oled: wat heb je eraan?